Tragedija u Napulju

Fudbaleri Napolija prvaci su Italije. Nakon 33 godina posta klub sa juga Italije osigurao je šampionski naslov, treći u klupskoj historiji.

Napolitanci su naslov potvrdili sinoć, remijem na gostovanju kod Udinesea (1:1). Nakon što je sudija Rosario Abisso označio kraj meč, počelo je veliko slavlje.

No, proslava se nažalost pretvorila u krvoproliće. Kako javljaju italijanski mediji jedna osoba je ubijena, a još troje je povrijeđeno u pucnjavi koja se dogodila za vrijeme proslave naslova.

Navodno, pucnjava je usko povezana uz mafijaške obračune jer je 26-godišnja žrtva bila usko povezana s jednom od napuljskih mafijaških porodica i poznat je policiji.

Gazzetta javlja da je sinoć još 203 osoba zatražilo pomoć u bolnicama. Osim ranjenih u pucnjavi, medicinsku pomoć zatražile su i osobo povrijeđene nožem, s povredama ruku od petardi, s iščašenim ramenima, s prijelomima ručnih zglobova, povredama oka od udaraca ili petardama...

U bolnicu je primljena i 20-godišnja djevojka s povredom glave i moždanim izljevom, a ona je u životnoj opasnosti. Ona je pregažena u stampedu navijača koji su slavili šampionsku titulu Napolija.


Faktor/Gazzetta