OŠTRA PORUKA

Nogometaš PSG-a Sergio Ramos je napao Elona Muska zbog uvođenja plaćanja plavih kvačica na Twitteru jer smatra da bi se američki milijarder morao baviti mnogo pametnijim stvarima.

Prije nego što je popularnu platformu kupio Elon Musk, plava kvačica je bila oznaka verifikacije koju je besplatno davao Twitter.

Plava kvačica je bila korištena kao alat za autentifikaciju, dizajnirana da pomogne u zaustavljanju lažnih naloga i širenja dezinformacija. No, Musk je odlučio početi naplaćivati tu uslugu, a mjesečna pretplata na plavu kvačicu sada košta oko 8 dolara.

Oni koji su imali verifikovane naloge, a odlučili da ne plaćaju pretplatu Twitteru, plave kvačice su izgubili 20. aprila.

Tako je Ramos morao platiti za plavu kvačicu i odmah je kritikovao Muska jer smatra da bi on trebao više pažnju posvetiti uklanjanju negativnosti s Twittera.

"Elone Musk, eliminisanje kvačica, tjeranje na plaćanje te usluge i zarađivanje novca je jedno. Eliminisanje mržnje, promovisanje poštovanja i pravljenje Twittera boljim mjestom bi moglo biti drugo. Samo kažem...", napisao je Ramos.

Musk je nedugo zatim pojedinim Twitter nalozima sa više od milion pratilaca ponovo vratio plave kvačice bez plaćanja za pretplatu.