Španski vozač Julio Cesar Castrillo i njegov suvozač Francisco Javier Alvarez poginuli su u strašnoj nesreći u španskoj Asturiji na reliju Rally Villa de Tineo

Irski vozač Craig Breen (33) u četvrtak je oko 12.40 sletio s ceste između Starog Golubovca i Lobora u Hrvatskom zagorju i poginuo sudarivši se s drvenom ogradom.

Imao je privatno testiranje za predstojeći WRC Croatia Rally koji se vozi idući vikend. Nije ni slutio da će mu to biti posljednja vožnja u životu.

Njegova smrt zavila je u crno reli svijet, a nažalost, crni dani su se nastavili za ovaj sport. Španski vozač Julio Cesar Castrillo i njegov suvozač Francisco Javier Alvarez poginuli su u strašnoj nesreći u španskoj Asturiji na reliju Rally Villa de Tineo.

Vozač Castrillo izgubio je kontrolu nad svojim Citroenom DS3 N5 pa se pri velikoj brzini zabio u drvo koje se nalazilo pored staze. Nažalost, nije im bilo spasa. Preminuli su nedugo nakon nesreće.

Obojica su rođena u Oviedu, rodnom gradu legendarnog F1 vozača Fernanda Alonsa, koji se oprostio od njih na društvenim mrežama.

– Koliko je bilo samo tužno za cijelu automobilističku porodicu doznati što se dogodilo na reliju Villa de Tineo. Moje misli su s porodicama Julija Césara Castrilla i Francisca Javiera Álvareza.