SUPRUGE LJUBOMORNE

Strani nogometaši u Premiershipu najčešće angažuju usluge profesora engleskog jezika kako bi se lakše prilagodili zemlji u kojoj će igrati, a jedna od "najtraženijih" je profesorica Sara Duque, koja pored znanja, pažnju plijeni i atraktivnim izgledom.

Mlada djevojka rođena u Portugalu je "jezički trener" za igrače i trenere, a savršeno govori portugalski, engleski, njemački, francuski i španski, što joj je otvorilo vrata nogometnog svijeta.

Za brže učenje koristi formulu koja se temelji na tehnikama pamćenja, što omogućava da klijeniti brže nauče željeni jezik.

Rođen u Calchinu u Cordobi, napadač Manchester Cityja Julián Álvarez je jedan od Sarinih učenika, a Portugalka hvali talenat i stav napadača argentinske reprezentacije da nauči engleski jezik.

"U nogometu je jasna komunikacija između igrača neophodna za izvršavanje strategija, donošenje odluka u djeliću sekunde i postizanje timskih ciljeva", objašnjava djevojka, koja trenutno živi u Manchesteru u Engleskoj.

"Slično, u životu, efikasna komunikacija nam može pomoći da izgradimo odnose, riješimo probleme i upravljamo novim kulturama. Od podizanja pehara Svjetskog prvenstva do uečnja novog jezika, talenat mojih učenika nema granica", napisala je kao opis na fotografiji sa Alvarezom.

Sara Duque je po struci sportska pravnica, a u jednoj argentinskoj televizijskoj emisiji (Invasores, koju emituje kanal América), kazala je da su supruge nekoliko igrača ljubomorne na nju.