BICIKLISTIČKA TRKA

Nevjerojatna scena obilježila je drugu etapu biciklističke trke „Etoile de Besseges“ koja se vozi u Francuskoj. Nakon velikog sudara koji se dogodio 24 kilometra prije cilja jedan biciklista doslovno je ostao visiti s kamenog mosta, držeći se rukama za rub.

Zastrašujuća situacija

Uski most pokazao se pretijesnim za gomilu koja je u tom trenutku pokušavala ga preći. Rezultiralo je to velikim sudarom u kojem je najgore mogao proći 24-godišnji francuski biciklista Valentin Ferron.

Član tima „TotalEnergies“ odbačen je na zid mosta s desne strane ceste i zamalo se prevrnuo u provaliju. Na dramatičnoj snimci vidi se kako visi s mosta. No, ova zastrašujuća situacija, srećom, imala je pozitivan ishod. Ferron se uspio vratiti nazad uz pomoć Aksel Lorens (Axela Laurancea) iz ekipe „Alpecin-Deceuninck“.

Zalijepljen za zid

- Bilo je malo napeto. Učinio sam što sam mogao da izbjegnem pad, ali bio je neizbježan. Završio sam na gomili, a onda sam se odjednom našao s rukama zalijepljenim za zid i s nogama u zraku, ne znam ni sam kako. Srećom, Aksel mi je puno pomogao da se vratim na cestu i hvala mu na tome - opisao je kasnije Ferron koji je, srećom, prošao bez težih posljedica.

- Samo su mi malo razbijena koljena, ali inače nije loše.

Bilo je, međutim, onih koji su u sudaru prošli s puno ozbiljnijim povredama. Na kraju nije bilo dovoljno vozila hitne pomoći za sve povrijeđene, pa su organizatori morali zaustaviti i otkazati etapu.