Fotografija Lionela Messija i Cristiana Ronalda po mnogima je najveća nogometna u ovom stoljeću, a kompanija Louis Vuitton objavila je video o tome šta se dešavalo iza kulisa.

Ronaldo i Messi "zaigrali" su šah na viralnoj fotografiji u sklopu reklamne kampanje Louis Vuitton brenda. Na fotografiji prikazan je detalj u kojem legendarni nogometni dvojac razmišlja o narednom potezu na Louis Vuitton aktovci koja služi kao šahovska tabla.

Francuskom modnom brendu Louis Vuitton pošlo je za rukom nešto što nikome do sada. U svojoj reklamnoj kampanji privukli su dvojicu najvećih rivala i nogometaša koje je svijet vidio posljednjih decenija, a sve je prošlo pod sloganom "Pobjeda je stanje duha", odnosno "Victory is a state of mind".Fotografija je objavljena samo dan prije početka Svjetskog prvenstva tako da su u francuskom modnom brendu razmišljali i o pravom tajmingu objave.

Dan poslije, Louis Vuitton je objavio vrlo zanimljiv snimak u kojem se može vidjeti kako je nastala kampanja, odnosno nogometna fotografija stoljeća koja će postati dio historije.

Fotografiju je napravila svjetski poznata fotografkinja Annie Leibovitz. Kako je sve izgledalo, možete pogledati u hit videu objavljenom na zvaničnom YouTube kanalu Vuittona.