NAKON HAOSA U MILANU

Nogometaš Arsenala na posudbi u Monzi Pablo Mari oglasio se prvi put nakon šokantnog i tragičnog napada koji se sinoć dogodio nedaleko od Milana.

Napadač je nožem izbo šest osoba u jednom supermarketu u blizini Milana, a na kraju je jedna osoba preminula. Među povrijeđenim je i nogometaš Arsenala, koji od ove sezone igra na posudbi u Monzi, Pablo Mari.

Ovaj španski defanzivac nije životno ugrožen i bit će podvrgnut operaciji šivanja povrede nanesene nožem u predjelu leđnog mišića.

Mari je razgovarao s direktorom Monze Adrianom Gallianijem, a njegove prve riječi nakon velikog incidenta prenijela je Gazzetta dello Sport.

"Bio sam s djetetom u kolicima i osjetio sam nepodnošljivu bol u leđima. Tada sam vidio da je čovjek ubo drugog čovjeka nožem u grlo. Imao sam mnogo sreće, vidio sam čovjeka kako umire ispred mene", prenosi Gazzetta Marijeve riječi.

Na svu sreću, Pablo Mari je dobro i pri svijesti je doputovao u prostorije hitne pomoći. U pratnji mu se pridružila i supruga.

"Pablo je nevjerovatan tip. Imao je snage da se našali, rekavši mi da će na teren u ponedjeljak. Donio sam mu pozdrave predsjednika Silvija Berlusconija i svih saigrača koji bi rado došli u bolnicu, no to je bilo nemoguće", rekao je direktor Galliani, koji se odmah uputio u bolnicu i tokom cijele noći prisustvovao svim događanjima.

Prema službenom izvještaju, nogometaš je šetao sa svojom suprugom i sinom u kolicima. Odjednom je osjetio bol u leđima, sličnu jakom grču, a zatim je vidio kako je druga osoba ubodena u grlo.

Nož je završio nekoliko centimetara od pluća. Mari je prenoćio u bolnici, a danas će biti podvrgnut operativnom zahvatu.