TUKLI IH I GAZILI

Nakon sukoba navijača i policija u Indoneziji smrtno su stradale 174 osobe i taj broj nije konačan, a na društvenim mrežama su se pojavili snimici koji pokazuju svu brutalnost policijskih snaga.

Nakon što je utakmica 11. kola indonezijske Prve lige Arema - Persebaya završila trijumfom gostiju rezultatom 3:2, razočarani domaći navijači su uletjeli na teren stadiona Kanjuruhan u Malangu i počeli se obračunavati s policijom.

Policija je upotrijebila suzavac, potom su se uključili i gostujući navijači, a u sveopćem haosu poginule su najmanje 174 osobe, javili su iz indonezijskog ministarstva sigurnosti, prenosi BBC.

Snimci pokazuju da policija nije imala milosti prema navijačima, tukli su ih i gazili, a više od 100 ljudi se nalazi na bolničkom liječenju i neki od njih su u teškom stanju.

Kako navode tamošnji mediji, policija je koristila prekomjernu i neefikasnu silu i taktiku u pokušaju da uspostavi kontrolu, što je dovelo do dodatnih tragičnih posljedica.

Indonezijski nogometni savez je suspendovao Prvu ligu na sedam dana, te je pokrenuo istragu. Također, Arema ove sezone domaće utakmice neće igrati na svom stadionu, saopćeno je.