MIRROR

Priča koja je nastala u aprilu ove godine kad je Kristijano Ronaldo (Cristiano) nakon poraza od Evertona (0:1) na "Goodison Parku" na putu prema svlačionici razbio mobitel navijaču Evertona koji ga je htio uslikati, dobila je novi epilog. Fudbalski savez Engleske optužio je zvijezdu Mančester junajteda nakon što je otkrio snimku na kojoj se vidi kako Ronaldo lupa telefon iz ruke 14-godišnjem autističnom dječaku Jakobu (Jacob Harding). Optužen je za kršenje FA pravila E3.

Ne može se izvlačiti s tim
Majka oštećenog dječaka, Sarah Kelly (37) sada je pozvala upravno tijelo da pravilno disciplinira portugalskog napadača.

- Nadajmo se da će konačno dobiti pravu kaznu‘, rekla je za "Mirror", te dodala:

- Ne može se izvlačiti s tim. Njegovo ponašanje je nedopustivo.

Jakob je nakon incidenta ostao s modricama na ruci i razbijenim telefonom, a šokirana ponašanjem njegova majka je priznala da ne zna kako veteran Crvenih vragova može spavati noću znajući kakvu je nevolju prouzročio mladom obožavatelju koji je samo htio sliku sa svojim idolom.

- Ovo je slučaj s kojim se trebalo pozabaviti prije šest mjeseci. Moj sin svaki dan priča o tome što mu se dogodilo. Još uvijek mu nije vraćen telefon, zaključila je Jakobova majka.

Želio bih se izviniti
Nakon incidenta, i sam igrač se javno ispričao na društvenim mrežama i pozvao dječaka da pogleda utakmicu na Old Trafordu. Napisao je:

- Nikada nije lako nositi se s emocijama u teškim trenucima kao što je ovaj s kojim se suočavamo, ali ipak, uvijek moramo imati poštovanja, strpljenja i biti primjer svim mladima koji vole lijepu igru. Želio bih se izviniti zbog svog ispada i, ako je moguće, želio bih pozvati ovog navijača da gleda utakmicu na Old Trafordu u znak poštene igre i sportskog ponašanja.