Kad je čovjek

Na U-20 Svjetskom prvenstvu u kolumbijskom Caliju mladi italijanski atletičar Alberto Nonino (18) učestvovao je u utrci na 400 metara na kojoj je bio jedan od favorita, ali zbog problema sa šorcem nije mogao normalno trčati.

Naime, Nonino je imao dobar start te je u jednom trenutku bio vodeći, ali na srednjem dijelu staze ispao mu je penis pa je stalno posezao prema genitalnom području.

Italijan je očajnički pokušavao riješiti problem što su primijetili gledaoci i sportski komentator, a u konačnici je završio na posljednjem mjestu s vremenom od 51:57.

Iako se vjerovatno nije nadao da je to trenutak s kojim će privući medijsku pažnju, Nonino je nesretnu situaciju okrenuo na vedriju stranu te poslao poruku pratiteljima.

"Želio bih vam reći da sam svjestan nesretne situacije i ne morate mi slati poveznice. Trenutno se pokušavam tome nasmijati, ali nakon toga sam se osjećao užasno te sam zahvalan prijateljima i obitelji što su mi pomogli da ovo prebolim", rekao je.

Nonino je istaknuo da je sreća što je mentalno jak s obzirom na to da je ovakav incident mogao biti razoran za nekog drugog.

"Svijet medija brine se o slučajevima zlostavljanja diljem Italije i svijeta, a onda objavljuju te članke koji za osjetljivu osobu mogu napraviti veliku štetu", dodao je, prenosi Daily Star.