Bellator organizacija

Usman Nurmagomedov nastavio je pobjedonosni niz.

Dagestanac je sinoć stigao do 15. pobjede i sada je na pola puta da prestigne neporaženi niz od 29 pobjeda bez poraza puno poznatijeg Nurmagomedova - Khabiba.

Inače, Usman je Khabibov bratić, te mlađi brat Umara Nurmagomedova, koji je također vrlo uspješan MMA borac, piše Fightsite. U sinoćnjem nastupu na Bellatorovom eventu potvrdio je još jednom da krv nije voda, te zasigurno učinio ostatak porodice Nurmagomedov ponosnima.

Sat je pokazao na 2:54 u prvoj rundi kada je član Team Alpha Male, Chris Gonzalez, tapkajući na čvrstu Usmanovu giljotinu, postao samo još jedan u nizu žrtava dagestanskog mladog talenta.

Usman je stigao do 13. pobjede prekidom, a ovo mu je bila četvrta pobjeda unutar Bellatorove organizacije, čime polako, ali sigurno, gradi svoj put prema osvajanju titule lake kategorije.

- Selam alejkum svima. Elhamdulillah, voljom Uzvišenog, ovo veče je proteklo kako smo htjeli. Samo želim da se zahvalim svim divnim ljudima koji me okružuju i motivišu svaki dan. Veliko hvala mom treneru na svemu što radi za mene. Hvala mojoj starijoj braći Khabibu Nurmagomedovu i Umaru Nurmagomedovu, koja su uvijek tu. Također, hvala cijelom mom timu, mojoj braći. Bellator MMA, daj mi šansu za titulu, mislim da zaslužujem ovo - napisao je Usman na svom Instagramu.


Faktor