POTPUNO NEPROMIŠLJENO

Na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u američkom Eugeneu zamalo smo vidjeli incident s ozbiljnim posljedicama nakon što je izbezumljeni snimatelj završio na stazi među trkačima.

Snimak nesvakidašnjeg incidenta brzo se proširio društvenim mrežama. Kamerman je slučajno izašao na stazu i zamalo izazvao veliki incident pošto se našao tačno pred trkačima koji su davali posljednje atome snage.

U pitanju je utrka na 3.000 metara, a na snimku se moglo vidjeti kako nekoliko atletičara galami na kamermana koji je prekršio pravila i ušao na stazu i pritom nije razmišljao o mogućim posljedicama.

Kamerman je ostao "ukopan" nakon što su pored njega protrčali atletičari i srećom nije ga niko zakačio što bi izazvalo još veći incident i eventualnu katastrofu. Atletičari su ga zaobišli, a on nije nikako reagovao, vjerovatno u šoku što su se trkači našli pored njega.

Ispostavilo se da je kamerman snimao obližnje žensko finale troskoka te nije mario gdje se nalazi kako bi uhvatio što bolje kadrove.

"Brinuli smo da će na ovaj ili onaj način završiti na podu, ali je na svu sreću shvatio da prolazimo oko njega i nije se pomaknuo dok svi nisu prošli", rekao je američki trkač Evan Jager.

Inače, prvak svijeta na 3.000 metara postao je Marokanac Soufiane El Bakkali ispred Lamecha Girme iz Etiopije i Conseslusa Kipruta iz Kenije.