THOMPSONOV DVOJNIK

Američki youtuber Dawson Gurley je dobio doživotnu zabranu ulaska u dvoranu Golden State Warriorsa nakon što se zagrijavao s ostatkom ekipe pred susret protiv Bostona.

Košarkaši Golden Statea su sinoć savladali Boston rezultatom 104:94 i poveli sa 3-2 u seriji finala play-offa, te ih jedna pobjeda dijeli od titule prvaka.

No, nakon meča poznati youtuber kojeg prati više od osam miliona ljudi je objavio da je dobio doživotnu zabranu ulaska u dvoranu zbog toga što je neovlašteno ušao na parket.

Gurley, koji je na Youtubeu poznat kao BigDawsTv, je zbog nevjerovatne sličnosti sa zvijezdom Warriorsa Klayom Thompsonom prošao kroz pet krugova osiguranja i sa igračima Golden Statea se deset minuta zagrijavao prije utakmice na parketu.

Kada je osiguranje shvatilo da na parketu "postoje" dva Thompsona, udaljili su Gurleyja, a potom mu je doživotno zabranjen ulazak u dvoranu i to ne samo na utakmice Golden Statea.

Naime, zaprijećeno mu je da će biti uhapšen ukoliko dođe na koncert ili bilo koju drugu manifestaciju u Chase Centeru.

Gurley je već odranije poznat kao imitator Klaya Thompsona, a u više navrata se uspješno pretvarao da je slavni košarkaš, te je dijelio autograme i fotografisao se s navijačima Golden Statea.

Gurley je istakao kako će njegovi advokati dokazati da on nije neovlašteno ušao na parket jer mu niko od osiguranja nije tražio identifikacijski dokument, niti se on ikome predstavljao kao Klay Thompson.

Također, obećao je da će sutra objaviti i video sa zagrijavanja na parketu Chase Centera.