Na putu od aerodroma do hotela

Bugarska fudbalska reprezentacija doživela je tešku saobraćajnu nezgodu, nekoliko minuta nakon sletanja aviona kojim su doputovali u Tbilisi, glavni grad Gruzije. Teže povrede zadobio je vezni fudbaler Todor Nedelev, prenosi RTV.

Na putu od aerodroma do hotela, gdje je ekipa trebalo da bude smještena, vozač prvog od dva autobusa u kojima je bio bugarski tim izgubio je kontrolu nad vozilom, što je rezultiralo teškom nesrećom, preneo je Tanjug izvještaj agencije TASS koji se poziva na bugarske medije i saopštenje Bugarskog fudbalskog saveza.

Nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine u kišnim uslovima, a reprezentacija je prema zahtjevima UEFA-e bila podjeljena u dva manja autobusa i putovala je uz policijsku pratnju.

Vozač jednog od autobusa vozio je velikom brzinom po mokrom kolovozu i izgubio je kontrolu, jer se ispred njega iznenada zaustavio automobil, a drugi autobus je udario u njega.

Najteže je stradao vezni fudbaler Todor Nedelev koji se nalazi u bolnici, a prema prvim informacijama, zadobio je teže povrede. On je prevežen u lokalnu bolnicu u glavnome gradu Tbilisiju, gdje je momentalno podvrgnut opsežnim pretragama, saopštio je Bugarski fudbalski savez.

Prema saopštenju, ostali članovi tima i stručnog štaba bugarske reprezentacije su dobro, navodi TASS.

Utakmica grupe C Lige nacija između Gruzije i Bugarske na rasporedu je danas u 18.00.

Izvor: RTV