SKANDAL U ŠPANIJI

Nakon što je u javnost procurila informacija da je Gerard Pique prevario Shakiru, s kojom je u vezi 12 godina i s kojom ima dvoje djece, nogometaš Barcelone postao je trenutno najomraženija osoba na društvenim mrežama.

Naime, španjolski mediji prenijeli su vijest da par mjesecima živi odvojeno, a Pique je često viđen u noćnim provodima sa saigračem Riquijem Puigom.

Hiljade tviteraša osudilo je Piquea, a mnogi ističu kako im nije jasno da bi ikome palo na pamet prevariti Shakiru.

"Pique je upravo izveo jedan od najvećih promašaja u 21. vijeku", stoji u jednom tvitu.

"Ovo je žena koju je Pique prevario.. Žao mi je zbog nje. Ona zaslužuje bolje", napisala je jedna tviterašica uz fotografiju Shakire ispod koje je pjevačica javno pohvalila Piquea i njegovu igru te ga nazvala "najboljim centrom na cijelom svijetu".

"Pique je prevario svoj klub, sklapao dogovore ljudima iza leđa, zabio nož u leđa svom prijatelju i suigračima, a sada je prevario Shakiru. Nikad nisam vidio većeg licemjera od ove glasne ku*vice", oštro je poručio još jedan tviteraš.

"Ako su istinite vijesti da je Pique zapravo prevario Shakiru, trebao bi biti nagrađen za najglupljeg čovjeka 2022. Stvarno je pao nisko", još jedan je od komentara na Twitteru.

Pique nije ostao pošteđen negativnih komentara ni na svom Instagram profilu.

"Shakira zaslužuje bolje od tebe kretenu", "Ne mogu vjerovati da si je prevario", "Zamisli varaš Shakiru i družiš se s Riqui Puigom. Ne može tužnije. Jadno", samo su neki do komentara ispod posljednje fotografije koju je Pique objavio na svom Instagram profilu.

Podsjećamo, popularna pjevačica navodno je uhvatila Piquea s drugom ženom i, barem za sada, ne može prijeći preko toga.

Shakira od marta nije stavila nijednu objavu s Piqueom na društvenim mrežama, a u posljednjoj pjesmi koju je otpjevala "Te Felicito" u nekoliko stihova je, čini se, priznala sve.

"Da bih te kompletirala, ja sam se rasula u komade. Upozoravali su me, ali nisam obraćala pažnju. Shvatila sam da si lagao, to je bila kap koja je prelila čašu. Ne govori mi da ti je žao, možeš se pretvarati da si iskren ali znam te dobro i znam da lažeš", stihovi su njenog posljednjeg hita.