Povređeno deset policajaca

Pred finale UEFA Lige konferencije koje se večeras održava u glavnom gradu Albanije, navijači holandskog Fejnorda i italijanske Rome sukobili su se sinoć sa albanskom policijom na ulicama Tirane, prenosi Albanian post.

U sukobu je povređeno deset policajaca i uništeno jedno policijsko vozilo, a uhapšeno 60 navijača oba tima.

Kako je saopšteno iz Policije, grupa navijača Fejnorda krenula je ka stadionu "Air Albania" kako bi se sukobili sa navijačima Rome.

Policijske službe pokušale su da ih zaustave u ulici "Mustafa Matohiti", gdje su navijači Fejenorda napali policajce staklenim flašama, motkama, kamenjem i drugim čvrstim predmetima.

Druga grupa, navijači Rome, takođe su napali policijske službenike. Usljed nasilja navijača oba tima povređeno je deset policajaca, a oštećeno je jedno policijsko vozilo.

U sukobu je uhapšeno 60 osoba, 48 državljana Italije i 12 državljana Holandije, a nastavlja se potraga za ostalim osobama koje su umješane u incident.

Policija je pozvala na izbegavanje nasilnih radnji koje nemaju veze sa sportom.

"Policija je riješena da garantuje red i bezbjednost, da spreči uništavanje imovine i da garantuje nesmetano odvijanje sportske aktivnosti koja će se održati na stadionu 'Air Albania'“, saopšteno je iz ablanske policije.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post