IZBAČENI SA STADIONA

Dvojica navijača Burnleyja šokirala su Englesku nacističkim pozdravima kojima su vrijeđali navijače Tottenhama na današnjoj utakmici 37. kola engleske Premier lige.

Nogometaši Tottenhama upisali su vrlo važan trijumf (1:0) protiv Burnleyja i tako zadržali nade za plasman u Ligu prvaka, no duel je obilježilo i hapšenje dvojice navijača.

Dvojica navijača Burnleyja snimljena su zbog šokantnog poteza jer su nacistički salutirali prema pristalicama Tottenhama.

Tottenham je klub s najvećom jevrejskom navijačkom bazom u Engleskoj i ova provokacija je bila ciljano upućena baš njima, kao što su navijači West Hama 2019. godine skandirali u metrou antisemitske pjesme upućene upravo Spursima.

Obojica navijača izbačena su sa stadiona prije kraja, a onda su i uhapšeni zbog teškog rasnog prekršaja. Zadržani su u pritvoru i očekuje se da im bude izrečena dugogodišnja zabrana prisustva nogometnim utakmicama.

Čak su se i brojni navijači Burnleyja ogradili od ovog poteza na društvenim mrežama i pozvali su klub da doživotno zabrani dolaske na utakmice ljudima koji su napravili ovaj incident.