(NE)PRIKLADNA DOZVOLA

Američki novinar Ben Rothenberg oglasio se povodom želje velikog broja navijača da se ruskom hokejašu Aleksi Ovečkinu zabrani igranje u najjačoj svjetskoj ligi NHL-u.

Rothenberg, koji je poznat i po napadima na srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, istakao je kako je neprikladno što je Ovečkinu još uvijek dozvoljeno da igra u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Zbog svih ruskih i bjeloruskih sportista koji se suočavaju sa sankcijama i zbog mnogo manjih veza s Putinom i ovim ratom to što Putinov superfan Aleks Ovečkin i dalje može da bude obožavan kao NHL zvijezda i to što svi navijaju za njega dok juri rekorde je nevjerovatno neprikladno", napisao je Rothenberg na svom Twitter profilu.

Podsjetimo, Putin i agresija Rusije na Ukrajinu su već odavno tema i u svijetu sporta zbog raznih sankcija koje su nametnute ruskim i bjeloruskim sportistima.

Teniseri iz ove dvije države su tako zbog rata u Ukrajini izbačeni s Wimbledona, a ruskoj nogometnoj reprezentaciji i klubovima je zabranjeno nastupanje u internacionalnim takmičenjima.

Na meti je sada i jedan od najboljih hokejaša današnjice Ovečkin koji se trenutno pokušava oporaviti od povrede, a njemu se spočitava jasna podrška Putinu zbog čega mu je i na Instagramu profilna slika fotografija s ruskim predsjednikom.