UZBUĐENJE NA NIVOU

Formula 1 se predstojećeg vikenda vraća u Sjedinjene Američke Države na Veliku nagradu Miamija. Ovo će biti prvi put da je Miami domaćin utrke Formule 1.

Posljednjih nekoliko sedmica digla se prava buka oko Formule 1. Dosadašnja sezona donijela je mnoge preokrete, a sada za vikend stiže u Miami.

Staza duga 5,4 kilometra s 19 krivina okružuje Hard Rock stadion koji je inače dom Miami Dolphinsa. Kako bi potaknuli fanove na dolazak, dizajneri staze odlučili su uz stazu izgraditi umjetnu marinu.

Njegova je svrha samo dodati pravo uzbuđenje događaju i dati fanovima uvid u to kakav je život na suncu.

Reporter Sky Sportsa Craig Slater nije se mogao zasititi umjetne marine. Slater je bio toliko zaintrigiran onim što je staza imala za ponuditi da se odlučio "okupati".

Osim što su novinari uzbuđeni zbog nadolazećeg Grand Prixa, vozači Formule 1 također se raduju utrci.
Na pitanje u emisiji Good Morning America da li se Formula 1 probila na američko tržište, odgovor je dao sedmostruki svjetski prvak Lewis Hamilton.

"Mislim da jest, da. Dolazim ovdje već dugo, dugo, ali nikad nisam shvatio zašto ljudi nisu u Formuli 1. Prva utrka koju sam imao ovdje bila je Indianapolis 2007., ali sada s popularnošću Netflixove serije Drive to Survive, imamo dva Grand Prixa u Sjedinjenim Državama i imamo još jednu u Vegasu naredne godine. Bit će to ogromno", rekao je Hamilton.

Ferrarijev Charles Leclerc trenutno vodi u poretku Formule 1 i ima 27 bodova ispred drugoplasiranog Maxa Verstappena.

S obzirom da se Formula 1 vraća u Sjedinjene Američke Države, fanovi mogu očekivati puno drame na Velikoj nagradi Miamija.