DOŠAO DO PETE POBJEDE

Nico Ali Walsh, 21-godišnji unuk legendarnog borca Muhammada Alija, sjajnim nokautom pobijedio je Alejandra Ibarru i tako upisao petu pobjedu u profesionalnoj karijeri.

On je u subotu u Las Vegasu već u prvoj rundi nokautirao svog protivnika i stigao do pobjede, a jasno, kako je riječ o unuku legendarnog Muhammada Alija, njegovo pojavljivanje u svijetu borilačkih sportova posljednjih godinu dana izazvalo je veliku pažnju javnosti.

"Ovo je samo dokaz rada koji sam uložio", rekao je nakon borbe Ali Walsh i dodao:

"Ovakve stvari se događaju kada uložite svoj trud. Vraćam svog djeda 'u život', a mama postaje jako emotivna jer ponovo vidi tatu i čuje njegovo ime."

Ali Walsh je američki borac srednje kategorije (do 73 kilograma), a sinoć je do pobjede došao kombinacijom lijevog i desnog krošea, nakon čega sudija uopšte nije imao dilemu da li će se borba nastaviti.

Tako je ovaj bokser iz Chicaga došao do omjera 5-0 u profesionalnom ringu, a do četiri od pet pobjeda stigao je nokautom. Od njega se očekuju velike stvari u karijeri jer trenira s Sugarhill Stewardom, trenerom Fysona Furyja.

Muhammad Ali se smatra najvećim bokserom svih vremena, a preminuo je u junu 2016. godine nakon duge borbe s Parkinsonovom bolešću.