TEŠKO OBJAŠNJIVO

Jedan od najvećih napadača u historiji Premier lige Matt Le Tissier još jednom zgrozio je komentarom i stavivoma oko koronavirusa.

Prekaljeni napadač autentičnog nadimka "Le Bog" postigao je za Southampton 161 pogodak i smatra se najvećim nogometašem ovog kluba. Međutim, u posljednje vrijeme je u fokusu javnosti zbog svojih stavova, a ne zbog utjecaja kojeg je ostavio na terenu.

Nedavno je morao napustiti klub u kojem je najveća legenda zbog tvita o ratu u Ukrajini. Le Tissier je dovodio u sumnju pandemiju koronavirusa i agresiju Rusije na Ukrajinu.

Ugledni Times pozvao ga je na intervju u kojem je objasnio svoje stavove, ali i još više zgrozio javnost.

Na pitanje o slikama bolnica iz Bergama gdje su pacijenti umirali od koronavirusa, odgovorio je:

"Inače, neki od njih su glumci koji su plaćeni", istakao je Le Tissier i dodao da su PCR testovi "bili u potpunosti odgovorni za širenje pandemije te da su respiratori krivi za štetu nad pacijentima".

Osvrnuo se i na sporni tvit zbog kojeg je dobio otkaz u Southamptonu gdje je radio kao ambasador kluba.

"Smisao tvita je bila da ne trebate vjerovati sve što pročitate za vrijeme rata jer obje strane koriste propagandu", objasnio je svoje stavove Le Tissier.

Nekadašnji nogometaš rođen na otoku Guernsey upisao je 443 nastupa za Southampton, a tri godine je bio član reprezentacije Engleske. Karijeru je završio 2003. godine.