Pozvao ga na utakmicu

Zvijezda Manchester Uniteda Portugalac Cristiano Ronaldo izvinio se nakon što su se pojavili snimci na kojima se vidi da udara po ruci i razbija telefon jednog navijača koji je želio zabilježiti njegovu fotografiju.

Portugalac se oglasio na društvenim mrežama, javlja Anadolu Agency (AA).

- Teško je kontrolisati svoje emocije u teškim trenucima. Uvijek trebamo biti primjer mladima koji poštuju, strpljivi su i vole lijepu igru.

Izvinjavam se zbog svog ponašanja i ako je moguće, želio bih pozvati ovog navijača na utakmicu na Old Traffordu u ime fair playa i sportskog duha - naveo je 37-godišnji Ronaldo u objavi na društvenim mrežama.

Everton, kojemu prijeti ispadanje, jučer je savladao Manchester United rezultatom 1:0 na svom terenu.

Incident se dogodio na Evertonovom stadionu, dok je Ronaldo napuštao teren.

U međuvremenu, policija je saopćila kako istražuje slučaj.

Oglasila se i majka nesretnog dječaka, koja je objasnila da je Jacob (14) dobio udarac što je opravdala i fotografijom ruke.

- Po modrici se vidi da je dobio udarac. Jednostavno, ne mogu vjerovati da pričam o tome. Plakala sam, bila sam potresena. Jacob je bio u potpunom šoku. Autističan je i također ima dispraksiju, tako da nije stvarno shvatio šta se dogodilo dok se nije vratio kući.

Stvarno je uznemiren zbog toga i potpuno ga je odvratilo da ponovo ode na utakmicu. Ovo je prva utakmica na kojoj je bio i dogodilo se ovo - rekla je šokirana Sarah za Liverpool Echo.

Anadolija