UDARAC ZA LEGENDU

Država Colorado u Sjedinjenim Američkim Državama službeno je zabranila Tysonove jestive gumene bombone od marihuane u obliku uha pod nazivom "Mike Bites" zbog zakona koji je uveden još 2016. godine.

Naime, Colorado je od tada zabranio da jestivi proizvodi od marihuane budu obliku poput ljudi ili dijelova ljudskog tijela kako bi izbjegli situacije u kojima se djeca navuku na kanabis.

Oblik Tysonovih jestivih gumenih bombona od marihuane služi kao omaž zloglasnom incidentu koji datira iz 1997. godine kada je Tyson ugrizao Evandera Holyfielda za njegovo desno uho u borbi kasnije nazvanoj "The Bite Fight".

Tyson planira proširiti svoj proizovd širom Sjedinjenih Država, a tamošnji mediji su saopštili da će se njegove jestive gumene bombone od marihuane u Coloradu prodavati u obliku slova "T".

Ovaj 55-godišnjak od 2016. godine prodaje sojeve marihuane, jestive namirnice i ekstrakte, a vjeruje se da zarađuje otprilike 600.000 eura mjesečno od svog poslovanja s kanabisom.

U intervjuu za Yahoo Finance u oktobru, Tyson je rekao da mu je kanabis pomogao pronaći mentalnu ravnotežu i poželio je da je ranije počeo pušiti marihuanu.

"Život mi je bio samo jadan, bio sam van kontrole. Svađao sam se sa svima. Onoga ko mi je tražio autogram, udario bih šakom u lice. Bio sam u neredu, a onda nakon što sam otišao u penziju, počeo sam pušiti. Kakva je to greška bila, trebao sam pušiti cijelu karijeru. Trebao sam pušiti dok sam se borio jer me je to dovelo u drugačije stanje uma. Veoma sam opušten i što si opušteniji, to si bolji borac, barem u mom slučaju", rekao je tada Tyson.