NAJAVLJENI REVANŠ

Bokserske legende Vitalij Kličko i Vladimir Kličko rekli su da žele da Oleksandar Usyk podijeli "posebne poruke" tokom svoje odbrane naslova u teškoj kategoriji, što će biti jedna od najzanimljivijih borbi u 2022. godini.

WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvak Usyk potvrdio je prošle sedmice da napušta Ukrajinu kako bi započeo pripreme za meč za koji se očekuje da će biti revanš s Anthonyjem Joshuom, Britancem kojeg je u septembru prošle godine pobijedio na bodove u Londonu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, koji je kao i njegov brat Vladimir dugi niz godina vladao teškom kategorijom, rekao je da je sa svojim bratom i sestrom razgovarao o povratku Usyka u akciju kao jednog od najpoznatijih ukrajinskih sportista.

"Vrlo važna poruka mogla bi se prenijeti kroz ovakav događaj", rekao je Vitalij koji se povukao nakon što je zadržao WBC naslov pobjedom nad Manuelom Charrom u Moskvi 2012. u svojoj posljednjoj borbi.

"Ne znamo hoćemo li za tri mjeseca postojati. Zapravo, planiram razgovarati s Oleksandrom Usykom da mu dam savjet ako se odluči boriti, jer imam neke posebne poruke koje bi mogao prenijeti."

Ukrajina je privremeno zabranila svim muškarcima u dobi između 18 i 60 godina da napuste zemlju prema izvanrednom stanju uvedenom od početka ruske agresije, ali dopuštena su izuzeća za elitne sportiste poput Usyka koji je već napustio zemlju.