Šokantni detalje sukoba sa Belgijancem

Nova knjiga Zlatana Ibrahimovića, koja nosi naziv "Adrenalin" privlači veliku pažnju javnosti.

Svojom nevjerovatnom pojavom Zlatan Ibrahimović nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U svojoj atubiografiji slavni as je otkrio brojne detalje iz svoje karijere, a dotakao se i čuvenog sukoba sa čuvenim Belgijancem Romeluom Lukakuom.

Ibra je odmah istakao da Romelu nije loša osoba, ali je napravio jednu ozbiljnu grešku - stao je na žulj iskusnom Šveđaninu.

Zlatan i Lukaku su se dobro poznavali, pošto su bili saigrači u Manchester Unitedu.

"Tokom godinu dana u Manchesteru nikada nije otvorio usta, bio je miran kao jagnješce, zatim je stigao u Italiju, novinari su ga ubjedili da je postao vrhunski igrač i odmah se osjetio kao kralj".

"U Engleskoj me nije izazivao, ali čim je stigao u Italiju, odmah me je isprovocirao: 'Novi kralj Milana'".

"Vidi se da je morao još da uči zakon džungle: da bi postao novi kralj, mladi lav prvo mora da ubije starog", navodi iskusni as.

Zlatan je istakao da mu je već u prvom međusobnom okršaju pokazao ko je gazda.

"Stiže derbi šampionata: februar 2021. Pobjeđujemo sa moja dva gola i objavljujem na društvenim mrežama: "Milan nikada nije imao kralja, samo boga".

Kulminiralo je mjesec dana kasnije na utakmici Kupa Italije.

Ibra ističe da je Lukaku na tom meču prvo ušao u verbalni sukob sa kapitenom Milana Romanjolijem, a onda je napao i mladog Selemekersa.

"Tim je mlad, nije kao moj stari Milan. Da se tako stremio na Gatuza, ovaj bi ga na mjestu ubio. Tada sam rekao sebi: ovdje moraš da intervenišeš, Zlatane. Odvodim Lukakua na stranu i kažem mu na engleskom: Zatvori ta usta i ostani na svom mjestu"

A on: Inače ćeš - šta?

Gledam ga iznenađeno: ma zar ovaj priča sa mnom?

Ponavlja: Inače ćeš - šta?

Objašnjavam mu na engleskom: Slomiću ti svaku koščicu u tijelu ako samo zineš.

On se približava. Naslanjam glavu na njegovu i guram ga unazad. On počinje da vrijeđa moju ženu, a onda ja njega diram u tačku, a znam dobro koja je: mamini vudu rituali.

Kada je prešao iz Evertona u Manchester, javno je objasnio da ga je mamin vudu posavjetovao da promjeni tim. U mom svijetu jednostavno stisneš petlju i objaviš da želiš u Manchester bez bespotrebne buke.

Kažem mu: Idi kod mamice obavite vudu ritual.

On tu gubi glavu: Šta si rekao o mojoj majci?

Ništa. Nisam je uvredio", tvrdi Ibrahimović.

Završilo se prvo poluvreme. Zbog kovid pravila koja su bila na snazi, timovi nisu izlazili zajedno sa terena, već je svaki išao u svoj tunel. Međutim, Ibra je krenuo sa igračima Intera.

"Govorim mu: Siđi sa mnom i pusti me da se zabavim. Mislio sam na to da se u tunelu neće ništa vidjeti. Silazim, čekam ga, ali vidim da ostaje gore, da ga blokirao Barela. Mali Barela? Džina poput tebe? Znači da baš i nemaš toliku želju da mi se pridružiš.
Lukaku mi preti iz daljine: Sasuću ti tri metka u glavu!

Odgovaram mu: Kada se završi taj film u tvojoj glavi, dođi da me potražiš.

Fudbaleri Intera me teraju da odem i govore mi: Znamo šta ti je na umu, Zlatane. Želiš da ga ispizdiš.

Jedan moj prijatelj iz Intera mi se povjerio: Kada si kupio poklone saigračima, nekoliko dana kasnije Lukaku je učinio isto za svoj tim. Sve što ti uradiš, uradi i on", otkriva Ibra.

Ibrahimović je u drugom poluvremenu dobio drugi žuti karton i morao je da napusti igru, a Milan sa igračem manje nije uspio da zabilježi trijumf.

"Nažalost u drugom poluvremenu sam opomenut po drugi put i morao sam da izađem. Ali nisam izgubio glavu. Imao sam apsolutnu kontrolu nad situacijom. Nisam više bio klinac koji bi eksplodirao na prvu provokaciju".

Ibra je otkrio da su od tog derbija stvari krenule nizbrdo.

"Izbacivanje, poraz, polemike oko kladionice, povrede, kovid mog fizioterapeuta... U početku sam mislio da mi je Festival u Sanremu doneo lošu sreću. Ali možda je to bio i Lukaku, koji je odradio neki vudu ritual da mi naudi", kaže Zlatan i dodaje da će kad tad očitati lekciju Belgijancu:

"U svojoj glavi sam odlučio da sve sa Lukakuom moram da riješim na terenu. Nažalost, napustio je Seriju A, a nismo izvukli Chelsea u Ligi šampiona. Ali imaćemo mi još prilika".