NEOČEKIVANE AVANTURE

Navijači Rangersa upustili su se u veliku avanturu tako što su automobilom iz Kilmarnocka krenuli u Beograd na utakmicu Evropske lige protiv Crvene zvezde.

Poznato je koliko su britanski navijači zaluđeni nogometom, a posebno gostovanjima svojih klubova u Evropi. Redovni su posjetitelji svih gostujućih utakmica širom Evrope, a nerijetko prave i velike nerede.

Sukob se dogodio i prije utakmice Crvena zvezda - Rangers, koja se igra večeras, no uoči susreta javile su se i pozitivne, zanimljive priče.

Dvojica navijača Rangersa Jack i John krenuli su automobilom iz Kilmarnocka za Beograd. Sve je dobro išlo jer su prošli Belgiju, Nizozemsku, Njemačku, Austriju i Mađarsku, a onda su krenuli problemi.

Dvojac se izgubio u našem regionu. Prvo su zalutali na Kosovu, vratili su se na ispravan put, a onda su se našli u Bosni i Hercegovini. To su ispričali na jednoj radijskoj emisiji u realizaciji škotskih medija, a voditelj nije mogao izdržati pa se glasno smijao.

Na svu sreću po navijače, nakon BiH više nije bilo "lutanja" već su stigli u Beograd gdje će njihov tim večeras igrati važnu utakmicu.