Hansjoerg Wyss

Švicarski poslovni tajkun Hansjoerg Wyss razmatra kupnju engleskog nogometnog kluba Chelseaja od ruskog milijardera Romana Abramoviča, tvrdi švicarski list Blick. Podsjetimo, Abramovič je nakon sankcija uvedenih Rusiji i ruskim oligarsima poručio da napušta londonski klub.

“Abramovič trenutno pokušava prodati sve svoje vile u Engleskoj. Također se sada želi brzo riješiti Chelseaja. Ja sam, zajedno s još troje ljudi, u utorak dobio ponudu da kupim Chelsea od Abramoviča”, rekao je Wyss u Blicku. On je rekao da će morati pričekati četiri ili pet dana da vidi kako će se stvari odvijati.

“Abramovič u ovom trenutku traži previše. Chelsea mu duguje 2 milijarde funti, ali nema novca, pa će onaj ko kupi klub to nadoknaditi Abramoviču”, rekao je i dodao da je tačna prodajna cijena još uvijek nejasna.

“Mogu zamisliti da se pridružim Chelseaju s partnerima, ali prvo moram pažljivo provjeriti opće uvjete. Ono što već mogu reći je da tako nešto sigurno neću učiniti sam. Ako kupim Chelsea, bit će s konzorcijem od šest ili sedam investitora”, izjavio je Švicarac. Evropski prvak Chelsea nedavno je prešao u ruke dobrotvorne zaklade nakon što se Abramovič povukao zbog rata u Ukrajini.

Autor: Index.hr