MASOVNA TUČNJAVA

Nogometaš Manchester Cityja Phil Foden našao se u centru skandala nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako se njegova porodica posvađala i potukla s nepoznatom grupom ljudi.

Snimak je prema prvim informacijama koje su objavili svjetski mediji nastao u Manchester Areni na bokserskom meču između Kell Brooka i Amiar Khana, samo nekoliko sati nakon izgubljene utakmice Cityja protiv Tottenhama (2:3), a na njemu je prikazano kako muškarac šakom udara Philovu majku Claire Foden.

Iako nije potpuno jasno kada se tačno dogodio incident, video se vrlo brzo proširio društvenim mrežama.

Video prikazuje Fodena i plavu ženu (vjerovatno njegova djevojka Rebecca Cooke) kako šetaju hodnikom. Grupa od tri-četiri mladića tada verbalno napada engleskog igrača.
  Foden im je nešto odgovorio, a potom ušao u prostoriju i pokušao izbjeći sukob. Plavokosa žena nastavila je stajati pred vratima, nakon čega počinje svađa u koju se umiješala i Fodenova majka.

Uznemirena, odgurnula je jednog od muškaraca, koji je potom udario šakom u glavu. Stvari su zatim izmakle kontroli, tučnjava postaje masovna, a i sam Foden se uključio u bitku.
Ipak, brzo mu je rečeno da se ne miješa. "Bježi, bježi!", čuje se glas iz pozadine.

Na kraju videa od više od minute i pol, također se može vidjeti da se Fodenova majka na kraju povlači, a druga osoba iz Fodenovog okruženja uzima aparat za gašenje požara. Na kraju ga baca prema osobama koje su ih napale.

Bez obzira kada je video snimljen, šokirao je sve i nema sumnje da će izazvati brojne reakcije.