POSTAO SAM EKSPERT

Zlatan Ibrahimović je i nakon što je napunio 40 godina ostao važan dio svjetskog fudbala.

Šveđanin predvodi napad Milana, lidera Serije A, a u svjetskom vrhu je duže od decenije. Svjetsku popularnost je stekao dok je bio mladić, a priče o njegovom privatnom životu uvijek su izazivale puno pažnje.

Posebno su zanimljive priče iz djetinjstva, a o jednoj takvoj je pisao u autobiografiji koja je nedavno objavljena.

Kao dječak je Zlatan nasledio BMX biciklu od brata i inspirisan junakom iz reklame za jedno popularno piće 90ih nazvao ju je "Fido Dido".

Jednog dana, Šveđanin je ostao u šoku i razočaran kada je shvatio da mu je neko ukrao biciklu, a kako je nikad nije našao, odlučio je da je zamjeni novim biciklama, pa je i sam krao, a vremenom mu je postalo zanimljivo da uzima tuđe bicikle.

- Postao sam ekspert, ali radio sam to najviše radi zabave - navedeno je u autobiografiji "Ja, Zlatan".

Dakle u isto vreme je Ibrahimović otkrio da pored fudbala ima talenat i za krađu, a prije nego što se definitivno probio u fudbalske vode razmišljao je da odustane i postane radnik u luci u Malmeu.

I ranije je napadač Milana često pričao o burnom djetinjstvu, a između ostalog je pominjao i krađu.

- Živeo sam u haosu, u predgrađu Malmea Rozengardu, koji je bio poznat kao geto gdje su živjeli ljudi sa Balkana. Tuče na ulici su bile svakodnevne. Tukao sam se i ja, čak sam krao bicikle, slatkiše, kasnije i automobile. Kad bi mi nešto trebalo, ne bih otišao u prodavnicu da to kupim, već bih to ukrao - rekao je Ibrahimović za "BBC" prije nekoliko godina.

On je tada priznao i da je mogao da upadne u ozbiljne nevolje zbog svoje zabave.

- Jednom prilikom ukrao sam poštaru bicikl. A onda sam bicikl ukrao i svom treneru. Nije mi se išlo pet kilometara pešice s treninga kući. Mogao je da me izbaci iz kluba, ali nije to učinio jer je vjerovao u mene - poručio je tada Šveđanin.