Kim Meylemans

Dramatičan video objavila je belgijska olimpijka Kim Meylemans na kojem je u suzama opisala liječenje u Pekingu gdje u petak započinju Zimske olimpijske igre.

Naime, spomenuta se uoči početka Igara nalazila u izolaciji nakon što je prije toga bila pozitivna na koronavirus i to u trenutku kada je stigla u zemlju. U početku je trebala napustiti hotel predviđen za karantin sportaša nakon tri dana izolacije i višestrukih negativnih PCR testova, ali Kim u konačnici nije vraćena u Olimpijsko selo već je vozilom hitne pomoći odvezena na drugu lokaciju gdje se rasplakala dok je opisivala dramatičnu situaciju.

– Mislili smo da to znači da mi je dopušten povratak u Olimpijsko selo. Na putu do sela nismo skrenuli u selo, već je hitna otišla u drugu ustanovu, gdje sada moram ostati još sedam dana s dva PCR-a dnevno i bez kontakta s bilo kim. Ostavljena sam sama sebi, nismo sigurni hoće li mi uopće biti dopušteno da se vratim u selo, rekla je Meylemans pa nastavila:

– Imala sam koronu ranije ovog mjeseca. Zbog toga sam propustila dvije utrke Svjetskog kupa. Borila sam se s povratkom u formu. Od tada sam bila testirana gotovo svakog dana. Imala sam 12 negativnih PCR testova u posljednja dva tjedna, ali odjednom, nakon dolaska u Kinu, ponovno se smatram pozitivnom. Čini se da nauka koja dokazuje da PCR može otkriti virus dugo nakon infekcije, uopće nije važna. Izuzetno sam zahvalna što se moj Olimpijski odbor bori za mene i podržava me. Nije gotovo i nastavit ću se boriti, ali zbog svog psihičkog stanja, odmorit ću se od društvenih mreža i ljubazno zamoliti medije da kontaktiraju belgijski OI ili moj tim radi intervjua umjesto mene.

U konačnici treba reći kako je Meylemans nakon čitave drame ipak dopušten povratak u selo, a u svemu se kratko očitovao i direktor za komunikacije i odnose s javnošću MOO-a Christian Claue:

– Laknulo mi je kada sam čuo da je Kim Mejlemans sada u Olimpijskom selu. Drago nam je da su svi napori doveli do uspješnog rješavanja ove situacije. MOO će nastaviti podržavati Kim i nacionalne olimpijske odbore.