Veliki uspjeh

Olimpijski komitet Kosova (OKK) predstvio je danas sportiste koji će učestvovati na zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu 2022, prenosi Koha.

Predsjednik OKK Ismet Krasniqi je ovom prilikom rekao da će za Kosovo po prvi put nastupati sa dva predstavnika.

"Ovo je drugi put da učestvujemo. Albin Tahiri i Kiana Kryeziu će nas predstavljati u važnim takmičenjima. Tahiri se takmiči u četiri discipline, a Kryeziu u veleslalomu i prva je žena sa Kosova u toj disciplini. Ponosni smo što smo među 90 država učesnica, s obzirom na to da 105 država nije dostiglo normu. Ovo je za nas veliko dostignuće. Još jedan važan detalj je da će zastavu na ceremoniji otvaranja nositi Tahiri. Naša očekivanja u Pekingu nisu kao u Tokiju, jer se zna da je jaka konkurencija u skijanju. Dobar plasman takmičara biće veliki uspjeh za Kosovo. Tim odlazi sutra, a ostatak 2. februara", rekao je Krasniqi.

Predsednik Skijaškog saveza Kosova Milaim Kelmendi rekao je da ima velika očekivanja na predstojećim Olimpijskih igara od učesnika sa Kosova.

"Uspjeli smo da budemo među mnogim zemljama i to me čini ponosnim. Vjerujem da će dati sve od sebe da uspiju. Ako uđemo među 30 najboljih, to će nam biti kao srebrna medalja", rekao je Kelmendi.

Skijaš Albin Tahiri je istakao da se osjeća ponosno što će predstavljati Kosovo.

"Veoma sam ponosan što predstavljam Kosovo u Pekingu. Hvala OKK i Savezu što su mi dali još jednu šansu. Uvijek se osjećam ponosno kada se takmičim sa zastavom Kosova. Nekada sam bio sam, a sada sam sa Kianom i nadam se da ću u budućnosti imati još koelga takmičara iz reprezentacije", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore