Potvrđeno

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Francis Ngannou na meč s Cyrilom Ganeom stigao je sa steznicima oko koljena, a poslije borbe otkrio je kako je imao problema. Mnogi su mislili kako je to samo “pila naopako“ poslije važne pobjede proteklog vikenda, ali čini se kako nije lagao jer ga očekuje duža pauza.

Kamerunski borac otkrio je kako je tri sedmice uoči borbe pokidao medijalni kolateralni ligament, a nastradao mu je i prednji križni.

Poslije borbe je obavio liječnički u LA-u i saznao kako ga neće biti praktički do kraja godine. Također, operisat će ga tek kad se vrati iz rodnog Kameruna, a tu informaciju potvrdio je njegov agent Marquel Martin.

“Ponosan sam na njega, borio se s hendikepom, praktički na jednoj nozi, prevario sve prognoze i najave te podsjetio zašto je svjetski prvak. Zaslužuje otići u posjetu porodici, a kad se vrati, ide na operacijski sto i oporavak kako bi što prije bio spreman za nastavak karijere“, otkrio je njegov agent.

Dana White, prvi čovjek UFC-a neće biti oduševljen ovom viješću, posebno ako se uzme u obzir prošla godina. Ngannou se lani također borio samo jedanom, u martu kad je uzeo pojas Hrvatu Stipi Miočiću. Potom se dugo natezao s UFC-om oko prve odbrane, a kad je prvom čovjeku UFC-a dojadilo natezati se s njim, organizirao je borbu Lewisa i Ganea za privremeni pojas.

Mnogi iščekuju povratak Jona Jonesa ove godine, odnosno njegov debi u teškoj kategoriji, te se nagađalo kako bi on mogao biti sljedeći Ngannouov suparnik. Jones je i dalje prvi kandidat za sljedeći meč za naslov u teškoj, ali pitanje je hoće li s druge strane biti aktualni prvak ili ponovo neko privremeno rješenje…