Sofia Goggia

Italijanska skijašica Elena Curtoni pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa u italijanskom skijalištu Cortina d’ Ampezzo.

Curtoni je riskantnom vožnjom prvi put osvojila super G utrku. Druga je bila Austrijanka Tamara Tippler sa samo devet stotinki zaostatka za Curtoni, dok je treća bila Švicarka Michelle Gisin (+0.24).

Trenutno najbolja skijašica u brzim disciplinama, Italijanka Sofia Goggia, doživjela je drugi pad u dvije sedmice, a 29-godišnjakinja iz Bergama pala je u gornjem dijelu staze.

Nakon teškog pada na trenutak je ostala ležati na stazi, ali je ustala vrišteći. Uz pomoć radnika obukla je skije i odskijala bez pomoći do cilja, a potom se uputila prema medicinskom šatoru, žaleći se na bolove u desnom koljenu.

Ovo je drugi ružni pad Italijanke dvije sedmice prije Zimskih olimpijskih igara, a već je imala udes u Zauchenseeu, ali nije pretrpjela nikakve posljedice.

U subotu je u Cortini osvojila četvrti spust u sezoni, ove zime slavila je i u dva superveleslaloma i glavni je favorit u brzim disciplinama na Olimpijskim igrama u Kini.

U poretku superveleslaloma vode tri Italijanke – Brignoni (377), Curtoni (348) i Goggia (332), a ukupno Amerikanka Michaela Schiffrin (981) koja je danas bila 16.
  Autor: Index.hr