San postaje stvarnost

Kosovska skijašica Kiana Kryeziu biće prvi sportista sa Kosova koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama, koje će ove godine biti održane u februaru u Pekingu, prenosi Koha.

Njen odlazak u Peking na takmičenje u veleslalomu omogućen je nakon što je dostigla kvalifikacionu normu na takmičenjima održanim u Italiji.
 
"Zaista nisam očekivala da se to desi tako rano. To je bio jedan od mojih najvećih ciljeva. To je bio jedan od mojih snova, a sada sve postaje stvarnost", rekla je sedamnaestogodišnja skijašica i navela da je njena ambicija da završi takmičenje u Pekingu ne više od deset sekundi iza pobjednika.

Ispričala je da nije bilo nimalo lako, navodeći naporne treninge, kao i pronalaženje novca za skup sport. Kiana Kryeziu je imala glavnu finansijsku podršku od sponzora, ali je takođe zahvalna na pomoći koju su pružili Skijaški savez Kosova, Olimpijski komitet Kosova i Ministarstvo sporta, kao i na podršci oca i trenera.

"Njeno učešće na Olimpijadi je najveće dostignuće i, ko zna, svaki dobar rezultat je moguć", rekao je njen trener Agim Pupovci.

Kiana Kryeziu je počela da se takmiči kao skijašica sa deset godina, a kako kaže, tada se zaljubila u taj sport koji postaje njena strast i sreća.

Zimske olimpijske igre u Pekingu održavaju se od 4. do 20. februara.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore