Bek Manchester Cityja i portugalski reprezentativac Joao Cancelo bio je žrtva premlaćivanja i krađe.

Lopovi, odnosno "četiri kukavice" kako ih je nazvao Cancelo, provalil su u njegov dom, povrijedili ga i pokušali povrijediti njegovu porodicu.

Fudbaler je priču podijelio na društvenim mrežama.

- Nažalost, danas su me napale četiri kukavice koje su me povrijedile te pokušale povrijediti moju porodicu. Ovo vam se dogodi kada se suprotstavite. Uspjeli su mi uzeti sav nakit i ovo napraviti mom licu. Ne znam kako uopće postoje toliko zli ljudi. Za mene je najvažnija moja porodica i srećom svi oni su ok. Nakon toliko prepreka u životu, ovo je samo još jedna koju ću preći. Snažan i jak kao što sam uvijek bio - napisao je Cancelo.Oglasio se i Manchester City.

- Šokirani smo i zgroženi što su Joao Cancelo i njegova porodica večeras bili žrtve provale tokom koje je Joao napadnut. Klub je uz fudbalera i njegovu porodicu. Joao pomaže policiji koja istražuje vrlo ozbiljnu stvar - saopćili su iz Cityja.

Fudbaleri širom Evrope meta su pljačkaša koji provaljuju u domove i odnose sve što im dođe pod ruku, a ne libe se ni fizički obračunati, ukoliko dođe do otpora.

Faktor