DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton (Mercedes) pobijedio je jučer nakon dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull) i osvojio prvo mjesto koje je izjednačilo dvojac na vrhu liste ukupnog poretka u sezoni.

Svim ljubiteljima ovog sporta je odmah postalo jasno da će odluka o prvaku Formule 1 za 2021. godinu biti donesena u posljednjoj utrci koja se vozi predstojećeg vikenda u Abu Dhabiju.

Uprkos tome što imaju identičan broj bodova, Verstappen je i dalje u prednosti uoči posljednje utrke, jer ima veći broj pobjeda ostvarenih ove sezone.

Naime, Verstappen je slavio na devet utrka, dok je Hamilton pobijedio u osam navrata, što znači da će titulu odnijeti Nizozemac ako nijedan ne osvoji bodove.

O popularnosti Hamiltona kao sedmerostrukog prvaka svijeta se sve zna, ali čini se kako Verstappen trenutno ima više simpatizera zbog nekoliko razloga.

Osim toga što publika standardno želi promjene na vrhu, mnogima se ne sviđaju Hamiltovone izjave i stil, dok je Verstappen pokupio simpatije zbog svoje atraktivne vožnje.

Podsjetimo, veliko finale sezone u Abu Dhabiju, koje će pratiti cijeli svijet, vozi se u nedjelju.