FENOMENALAN POTEZ

Iranski futsaler Hossein Tayyebi postigao je jedan od najboljih golova u historiji ovog sporta, nakon što je na meču Lige prvaka između mađarskog Honveda i portugalske Benfice izveo magiju koja postaje jasnija tek nakon odgledanog usporenog snimka.

Iranski futsaler Hossein Tayyebi postigao je jedan od najboljih golova u historiji ovog sporta, nakon što je na meču Lige prvaka između mađarskog Honveda i portugalske Benfice izveo magiju koja postaje jasnija tek nakon odgledanog usporenog snimka.Sredinom prvog poluvremena, futsaler Benfice je primio loptu gotovo paralelno s gol-linijom, okrenut leđima od gola i kada se činilo da iz te situacije ne može učiniti puno toga, izveo je istinsku majstoriju.

Uspio je napraviti piruetu i na čudesan način ubaciti loptu u mrežu. Djelovalo je da je sve to bilo u jednom potezu, ali tek usporeni snimak otkriva kakvu minijaturu je izveo.
Naime, prebacio je loptu s jedne noge na drugu, a potom je pospremio u mrežu. Ni golmanu Honveda nije bilo jasno šta se desilo, a tek jednom od Tayyebijevih saigrača, čija reakcija puno toga govori.