PRIJE MEČA S WILDEROM

Trener Tysona Furyja, Kristian Blacklock, podijelio je neviđenu fotografiju svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nedugo nakon njegovog povratka treninzima i prije prve borbe protiv Amerikanca Deontaya Wildera, te ističe izuzetnu transformaciju težine popularnog Kralja cigana.

Na taj način odao je priznanje bokseru iz Wythenshawea, jer je Fury bio zapušten prije njegove prve borbe protiv Deontaya Wildera 1. decembra 2019. godine, nakon što je prethodno nakratko prekinuo karijeru.

Prije povratka u ring i prve borbe protiv Wildera, Fury je morao da se dovede u red i smrša u vrlo kratkom periodu za manje od 15 dana (17. novembar - 1. decembar), o čemu svjedoče i fotografije koje je Blacklock objavio.

"I dalje mislim da je ovo njegovo najveće postignuće, svladavši sve na svom putu da se vrati boksu i na veliku scenu, nakon 12 mjeseci. Nevjerovatno", napisao je Blacklock.

Nakon remija u prvom meču, Fury je totalno izdominirao Wildera u drugoj borbi, te ga je savladao tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Prije dva mjeseca odbranio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, nakon što je u borbi za WBC-ov pojas, u T-Mobile Areni u Las Vegasu, ponovo nokautirao Wildera u 11. rundi.

Očekuje se da bi Furyjev naredni rival mogao biti Dillian Whyte prije nego što pokuša ujediniti šampionske pojaseve protiv Oleksandra Usyka ili Anthonyja Joshue.