Iz Amazonovog dokumentarca

Cristiano Ronaldo bijesan ulazi u svlačionicu, skida se i urla na saigrače: “Igramo kao govna! Ja igram kao govno, također! Igramo apsolutno užasno i hitno se trebamo sabrati! To je činjenica. Ovo je utakmica Lige prvaka i moramo pokazati osobnost!”

Svi osim jednog na ovu Ronaldovu tiradu u kombinaciji italijanskog i španskog šute, gledaju u pod ili u prazno. Taj jedini koji mu prilazi te ga smiruje držeći ga za ramena i govoreći mu da mora biti primjer ostalima je Juan Cuadrado. Ronaldo na to još više poludi i viče: “Ne govorim ovo samo drugima, ja sam također užasan!” Na to i Cuadrado počne vikati na Ronalda, a vrlo napetu situaciju jedva smiri trener Andrea Pirlo obraćenjem obojici: “Dosta! Dosta, Juan, dosta, Cri!”

Ovo je scena koja je procurila iz Amazonovog dokumentarca Juventus: Sve ili ništa, koji iznutra prikazuje Juventusovu prošlu sezonu. Ronaldovo urlanje u svlačionici događa se na poluvremenu uzvrata osmine finala Lige prvaka u Torinu protiv Porta, pri vodstvu gostiju 1:0, i to nakon što su u prvoj utakmici na svom terenu pobijedili 2:1. Čini se da je Ronaldovo motivacijsko deranje dalo ploda jer Juventus je u nastavku preokrenuo na 2:1 i imao igrača više, ali je onda u produžecima pobijedio s Pirovih 3:2 te prerano ispao iz Lige prvaka.

Ronalda je Juventus platio za Italiju rekordnih 112 miliona eura, ali peterostruki osvajač Lige prvaka u tri godine u Torinu nije uspio i tamo donijeti evropski naslov.