UFC 267

Islam Makchaev na priredbi UFC 267 savladao je u prvoj rundi Dana Hockera i tako potvrdio da je dostojan nasljednik Khabiba Nurmagomedova.

Veliki prijatelj bivšeg UFC-ovog neporaženog prvaka je u do sada najvećoj borbi u karijeri bio bolji od Novozelanđanina.

Makhachev je u ovoj borbi već nakon pola minute napravio ono za što se znalo da će biti ključ, srušio je Hookera i to tako da je borbu doveo odmah uz svoj kut. Prateći savjete Khabiba Nurmagomedova, krenuo je nakon toga raditi na poziciji, a do zahvata kojim je završio borbu trebalo mu je još dvije minute. Dok je Hooker gledao kako da pobjegne iz potpune kontrole Dagestanca, Makhachev mu je uhvatio ruku u kimuru, a onda prebacivanjem noge istu završio tako da je Hooker glasno viknuo i time verbalno predao borbu.

Islamu je ovo bila osma pobjeda u nizu i ono što mu slijedi sigurno je nešto veliko. Borba protiv nekoga od boraca iz samog vrha kategorije, borba koja ga može učiniti izazivačem.

Alexander Volkov uspješno se vratio pobjedama nakon ovogodišnjeg poraza od Ciryla Ganea. Ruski dvometraš vrlo je pametno odradio borbu protiv Marcina Tybure, koji je došao s pet pobjeda u nizu te je pokušao borbu protiv "Draga" učiniti što aktivnijom, čak moguće i što prljavijom. Trudio se Tybura, par puta bacio je Volkova u probleme, no ovaj je svaki put kvalitetno odgovorio te na kraju došao do pobjede jednoglasnom sudijskom odlukom.

Brazilski borac Glover Teixeira (42) ostvario je pomalo iznenađujuću pobjedu protiv Poljaka Jana Blachowicza (38) na UFC-ovom spektaklu u Abu Dhabiju i postao je postao 14. prvak u poluteškoj kategoriji.

Fightsite.hr / Faktor