ČEKA SE POTVRDA

Legendarni bokser Mike Tyson je objavio da će novu borbu imati u februaru, a protivnik će mu najvjerovatnije biti Youtuber Logan Paul.

Tyson (55) nije želio potvrditi da će mu Paul (26) biti naredni protivnik, no nedavno je izjavio da bi rado ukrstio rukavice s njim, a brojni američki mediji prenose da je borba dogovorena i da se sada samo čeka službena objava.

"Naravno da bih se borio sa Paulom, ko ne bi prihvatio 'money fight'? Znam i da bi se on borio sa mnom. Njega i brata na Youtubeu prati 35 miliona ljudi, to bi bila borba od 100 miliona dolara. ne bi on imao ništa protiv da ga prebijem za 100 miliona dolara", rekao je Tyson.

Iron Mike je oduševio sve svoje fanove prošle godine kada je boksao protiv Roya Jonesa u borbi koja je završena bez pobjednika, što mu je bio prvi ulazak u ring nakon 2006. godine.

Paul, s druge strane, je osim karijere Youtubera počeo i boksati. U karijeri ima jedan profesionalni meč i poraz od kolege Youtubera KSI-ja, ali i remi u egzibicionoj borbi protiv Floyda Mayweathera ove godine.

Borba Tysona i Paula bi također bila egzibicijskog karaktera, te bi Iron Mike ostao na skoru od 50 pobjeda i 6 poraza, a Youtuber na 0-1.