Svjetsko amatersko prvenstvo

Selektor Bokserske reprezentacije Kosova Besim Brahimi rekao je da je od kosovskih boksera, kojima nije dozvoljen ulazak u Srbiju radi učešća na Svjetskom amaterskom prvenstvu u boksu, traženo da na takmičenju učestvuju bez kosovskih simbola, što nisu prihvatili, prenosi Klan Kosova.

"Krenuli smo u subotu oko pet ujutro da uđemo u Srbiju preko Bijele zemlje i nije nam dozvoljeno da uđemo. Rečeno nam je da je stigla naredba Vlade Srbije da Kosovo sa ovim simbolima ne učestvuje na šampionatu", rekao je Brahimi.

On kaže i da je to zatraženo pismom Međunarodne bokserske federacije "AIBA".

"Nismo htjeli da uđemo bez simbola, jer idemo da predstavljamo svoju državu. Mogli smo ući kao civili da smo htjeli. AIBA nam je poslala i pismo da učestvujemo bez simbola, sa AIBA zastavom, što je bila uvreda za Kosovo, jer i mi imamo jednaka prava kao i sve zemlje u svijetu. Učestvovanje bez simbola nije ni razmatrano", rekao je Brahimi.

Naveo je da su ih kontaktirali ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz i Olimpijski komitet Kosova i da su od njih tražili da ne učestvuju bez grba Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova