Agent britanskog boksera

Svijet boksa i dalje ne bruji o meču koji je na stadionu Tottenhama održan u subotu navečer u kojme je Ukrajinac Oleksandr Usyk savladao Anthonyju Joshui i tako mu oduzeo titule prvaka svijeta u tri verzije.

Njihov ugovor pred meč uključivao je i klauzulu o obaveznom revanšu u slučaju poraza Britanca, a datum drugog duela još nije poznat.

Oleksandar Usyk (34 godine, 19-0, 14 KO profesionalni rekord) postao je prvi boksač još od Evandera Holyfielda koji je bio neprikosnoveni prvak svijeta u kruzer kategoriji, a potom postao i svjetski prvak u teškoj kategoriji.

- Ne znam ništa o revanšu, ali pretpostavljam da će biti održan u februaru ili martu. Mislim da bi najisplativije bilo da se ponovno sve organizuje u Velikoj Britaniji, ali sam svjestan da će Usykovi zastupnici htjeti da borba bude upriličena u Ukrajini. Međutim, to je malo izgledno – Ukrajina u februaru nije dobra lokacija za takav meč. U svakom slučaju, sarađivat ćemo kako bismo maksimizirali profit - izjavio je Eddie Hearn, predsjednik agencije "Matchroom boxing" koja zastupa Joshuu.

Inače, prema informacijama koje su objavili Mirror i Daily Star, AJ je zaradio oko deset miliona funti, a na taj iznos dobit će i 60 posto profita od PPV-a. Kada se sve zbroji, Joshua će biti bogatiji za 15-ak miliona funti nakon poraza od ukrajinskog boksera, koji će uz PPV zaraditi oko pet miliona funti.

Faktor