Poslovni potez

Prije 15-ak dana Lionel Messi potpisao je ugovor s Paris Saint-Germainom.

Jedan od onih koji će dobro profitirati zbog toga, a zbog pametnog poslovnog poteza kojeg je povukao, jeste Messijev sada već bivši saigrač Gerard Pique.

Naime, Barcelonin stoper je nakon odlaska svog kapitena u PSG putem svoje kompanije Kosmos Holdings odlučio otkupiti prava na prijenos utakmica francuskog prvenstva za Španiju.

Messi je s Paris Saint-Germainom potpisao dvogodišnji ugovor i Pique je siguran da u Španiji postoji velik broj ljudi koji žele i dalje redovno gledati argentinskog čarobnjaka.

Argentinac još nije debitovao za PSG, a očekuje se ovog viekenda, kada PSG gostuje kod Reimsa. Tu će utakmicu prenositi i španska televizijska postaja Telecinco.

Inače, Kosmos je trogodišnja prava na prijenos utakmica Ligue 1 kupio u saradnji s Enjoy TV-om. Prava prijenosa francuskog prvenstva prije je imao Movistar, ali je odbio produženje prije nego što se znalo da Messi stiže u PSG.

Ranije je Piqueova kompanija kupila i prava na prijenos utakmice finala Copa Americe, u kojoj je Argentina svladala Brazil, a i na susrete Serie B.

Faktor