Uzbudljiv vikend

Olimpijske igre u Tokiju ulaze u samu završnicu.

Slijedi odlučujuća borba za zlatna odličja, a naročito je interesantno u kolektivnim sportovima.

Košarka

Već u subotu ujutro (4.30 sati po našem vremenu) borbu za olimpijsko zlato u velikom finalu vodit će muške košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Francuske.

Meč za treće mjesto, odnosno za bronzu igraju Slovenija i Australija (13 sati).

Kada je u pitanju ženska košarka u subotu od 9 sati susret za treću poziciju i bronzano odličje igrat će Srbija protiv Japana ili Francuske. U finalu je selekcija SAD-a. Meč za zlatnu medalju zakazan je za nedjelju ujutro (4.30 sati).

Fudbal

U subotu od 13.30 sati na stadionu u Yokohami finale fudbalskog turnira igraju Brazil i Španija. Bronzu je osvojio Meksiko pobjedom nad domaćim Japanom rezultatom 3:1.

Danas od 14 sati borbu za zlato u ženskoj konkurenciji vodit će Švedska i Kanada.

Rukomet

U subotu od 10 sati susret za bronzu igraju Egipat i Španija, a za 14 sati zakazano je finale između Francuske i Danske.

Finalni i meč za treće mjesto u ženskoj konkurenciji na rasporedu su u nedjelju od četiri, odnosno osam sati. Finale je osigurala Francuska koja čeka boljeg iz duela Norveške i Rusije.

Odbojka

I završnica odbojkaškog turnira igra se u nedjelju. U finalu su Sjedinjene Američke Države, a za zlato će se boriti (6.30 sati) protiv boljeg iz duela Brazil - Južna Koreja. Jedna od ove dvije reprezentacije za bronzu će igrati protiv Srbije (2.00 sati).

Vaterpolo

Za zlato u nedjelju od 9.30 sati bore se Grčka i Srbija, a za bronzu igraju Mađarska i Španija (6.40 sati).

Faktor