PREGLED ODLIČJA U TOKIJU

Poslije osmog dana Olimpijskih igara u Tokiju, Kina je u vodstvu u generalnom poretku najuspješnijih zemalja, a Hrvatska je je s tri današnje medalje dodatno popravila svoj učinak i trenutno je najuspješnija zemlja iz regiona.

Kina je vodeća sa 19 zlatnih, 10 srebrenih i 11 bronzanih medalja, a prate je Japan sa 17 zlatnih, 4 srebrene i 7 broznanih medalja, te Sjedinjene Američke Države sa 14 zlatnih, 16 srebrenih i 11 bronznanih odličja.

Hrvatska je danas osvojila još tri medalje i s učinkom od tri zlata, jednim srebrom i dvije bronze ukupno je na 14. mjestu. najuspješnijih zemalja u Tokiju.

Zanimljivo, računajući ljetne i zimske olimpijske igre, za naše susjede to je bila čak 50. medalja na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Od zemalja iz regiona dobro kotira i Slovenija na 17. mjestu, koja je osvojila četiri medalje, od čega dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Kosovo je 18. s dvije zlatne medalje, a Srbija je 26. s jednim zlatom, jednim srebrom i dvije bronze.

Sjeverna Makedonija je 51. s jednim srebrom, a Bosna i Hercegovina i Crna Gora su jedine zemlje iz regiona koje nemaju odličje u Tokiju.

U dosadašnjem dijelu Igara ukupno su 63 zemalje osvajale medalje, a kompletan poredak pogledajte OVDJE.