SPEKTAKL U LONDONU

Britanski bokser Anthony Joshua branit će naslove profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji protiv Ukrajinca Oleksandra Uskya, a taj će se meč, dogovoren za 25. septembra, održati na stadionu Tottenhama u Londonu, objavljeno je u utorak.

“Stavljam sve na stol, vrijeme je da branim svoju krunu”, izjavio je Joshua u objavi za medije promotora ovog meča Matchroom Sporta.

Obojica boksera su bili olimpijski pobjednici u Londonu 2012., kad je Joshua slavio u superteškoj kategoriji, a danas 34-godišnji Usyk osvojio je zlato u teškoj.

Ukrajinac je dobio priliku za borbu protiv 31-godišnjeg Joshue kao prvi na listi izazivača po WBO verziji, u kojoj je došao do naslova svjetskog prvaka u ‘cruiser’ težinskoj kategoriji (između poluteške i teške).

Usyk je u profesionalnoj karijeri ostvario 18 pobjeda u isto toliko nastupa, a njih 13 je bilo nokautom. No, samo je posljednje dvije pobjede, protiv Amerikanca Chazza Witherspoona (2019.) i Britanca Dereka Chisore (2020.), ostvario u teškoj kategoriji, a posljednjom je stekao status prvog izazivača Anthonyja Joshue.

Britanac se ove godine trebao boriti protiv sunarodnjaka Tysona Furyja za objedinjenje svih pet teškaških naslova u Saudijskoj Arabiji, ali je ta borba propala kad je američki sud odredio Furyju da mora ispoštovati ugovornu obvezu i po treći se put boriti protiv Amerikanca Deontaya Wildera za naslov WBC prvaka.