Penzionisana njemačka skakačica u dalj Susen Tiedtke (52) otkrila je kako se sportisti provode u Olimpijskom selu za vrijeme Igara i nakon njih.

Podsjetimo, organizatori OI-ja u Tokiju su zbog pandemije zabranili sportistima nepotreban fizički kontakt, što uključuje i seksualne odnose. Još od 1998. godine i Zimskih olimpijskih igara u Naganu organizatori se brinu da je Olimpijsko selo opremljeno automatima u kojima se besplatno mogu dobiti kondomi, ali u Tokiju neće biti tako.

Tiedtke tvrdi da je to smiješno.

“Zabrana je smiješna, to ne može funkcionirati. Seks je oduvijek problem u Olimpijskom selu. Sportisti su na Olimpijskim igrama na fizičkom vrhuncu, a kad završe s takmičemnjem žele se osloboditi te energije. To je zabava za zabavom, a onda je tu i alkohol. Dogodi se da sportisti imaju seksualne odnose i uvijek ima onih koji žude za tim”, izjavila je u razgovoru za Bild.



Njemica je bila na Olimpijskim igrama 1992. i 2000. godine, a u Barceloni 1992. upoznala je bivšeg supruga Joea Greenea.

“Naša takmičenja su bila pred kraj Igara, a prije se ništa nije moglo dogoditi. Treneri su nam rekli: ‘Kad imate seksualne odnose, tijelo se mora napuniti energijom. Dakle, ne biste to trebali raditi.’ Nakon takmičenja je druga priča. Cimeri su uvijek bili brižni u slučaju da ste trebali sobu za sebe”, otkrila je, i dodala:

“Uvijek se moglo čuti kako se drugi ‘zabavljaju’. Nekad je bilo teško zaspati. Mene je trenirao tata. Bio je jako strog. U slučaju da je neki dečko htio izaći sa mnom, prvo je morao napraviti sto sklekova. Potajno sam se morala nalaziti s nekim jer inače nikada nikog ne bi upoznala.”