Nepromišljeno

Trostruki NBA prvak (1985, 1987, 1988) i bivši trener Los Angeles Lakersa, Byron Scott, osvrnuo se na poraz američke košarkaške reprezentacije od Nigerije uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Poraz od Nigerije je vjerojatno najveće iznenađenje u historiji reprezentacije SAD, ali nisam toliko zabrinut jer se selektor Greg Popovich i momci tek pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama. Čeka Ameriku težak zadatak, ali i dalje mislim da su glavni favoriti za zlato. Kada bih se morao kladiti, uložio bih svoj novac na SAD", kazao je Scott.

Odgovorio je na pitanje ko bi mogao iznenaditi Amerikance na Igrama.

"To je dobro pitanje. Francuska ima dobar tim, Jugoslavija je uvijek dobra, kao i Rusija. Uvijek ima jedan tim koji će vas iznenaditi. Možda ove godine to bude Kina", rekao je Scott zaboravljajući činjenicu da Jugoslavija ni stara ni ona nakon 1990. više ne postoji. A ako je mislio na Srbiju, valja napomenuti da ona nije izborila plasman na OI.

Također, koliko nije u toku najbolje govori i podatak da Kina i Rusija nisu izborile plasman na Olimpijske igre.

A, da bi možda izgubio novac ako bi se kladio na Amerikance, nagovještava činjenica da je Dream Team izgubio i drugi pripremni meč i to od Australije. To je već četvrti poraz Amerikancima u posljednjih pet mečeva.