Sadio Mane ima ogromno srce

Fudbaler Liverpoola, Sadio Mane, odlučio je provesti svoj odmor u rodnom Senegalu.

Donirao 450.000 funti za izgradnju bolnice, pa po selu s komšijama išao u potragu za mangom
Mane je poznat kao veoma skroman igrač koji ne voli trošiti novac na neke luksuzne stvari, te mu je najvažnije da što više pomaže svom narodu u Senegalu kojem je pomoć itekako potrebna.

I ovog ljeta Mane nije želio da ide na odmor na neke egzotične destinacije i odlučio je da se vrati u Senegal.

Po povratku u svoju domovinu sastao se prvo s predsjednikom Senegala, Mackyjem Stallom, i odlučio je da želi pokrenuti izgradnju bolnice u kojoj će svi građani ove zemlje moći dobiti potrebnu pomoć.

Mediji u Senegalu jučer su objavili da je Mane i zvanično donirao čak 450.000 funti kako bi počela izgradnja bolnice u njegovom rodnom gradu Bambaliju.

Pored Bambalija plan je da ova bolnica bude na korištenju i za 34 sela koji se nalaze u blizini ovog grada čime će se zaista pokriti veliki broj stanovništva u ovom području Senegala.

Mane je rekao da će do kraja odmora boraviti u Bambaliju sa svojom porodicom i prijateljima i jednostavno ne prestaje oduševljavati sa svojim potezima.

Naime, na drušvenim mrežama pojavile su se fotografija kako Mane jede mango, a on je pomogao ljudima iz svog sela u potrazi za mangom i cijeli dan je proveo s njima što je zaista za svaku pohvalu.

I ovaj detalj najbolje pokazuje o kakvom čovjek se radi i da zaista svi trebamo pomagati onima kojima je pomoć potrebna, naravno onoliko koliko možemo.

Mane je imao veoma teško djetinjstvo u Senegalu i zbog toga je naučio kako se treba ponašati kada jednog dana bude imao veliku sumu novca, te je poručio da njemu nije potrebno da kupuje Ferrarije ili avione i pokazuje koliko je bogat.

"Bio sam gladan. Igrao sam bos. Šta će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim."

"Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelivoma Senegala kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji", rekao je Mane jednom prilikom.